Filament Management module voor de dddrop 3D printer

dddrop heeft onlangs een nieuwe feature toegevoegd haar 3D printer serie: een Filament Management module. De vraag naar deze module vanuit onze klanten was zo groot dat wij hier als dddrop gehoor aan hebben gegeven.

Wat houdt het in?

De module detecteert wanneer het filament op is of als het vastloopt. Indien dit het geval is, pauzeert de printer. Zo is het mogelijk om het filament te verwisselen, terwijl de printer op temperatuur blijft. Er kan direct verder worden geprint. Door het printbed op temperatuur te houden, blijft het 3D model goed op zijn plek zitten en raakt het niet los. Bij de dddrop Leader TWIN, schakelt de printer automatisch over naar de tweede print nozzle/ filamentspoel en print vanuit hier verder. Dit gebeurt geheel automatisch en onbeheerd.

 

filament management module

filament management module

Geen mislukte printmodellen en verspilling van het filament

Door de Filament Management module wordt printen in de lucht en verstopte nozzles met verbrand filament vermeden. Zo worden mislukte modellen en verspilling van het filament voorkomen. Met name in de nacht, wanneer niemand aanwezig is, is het handig dat het filament gemonitord wordt. Indien het filament in de knoop raakt of op is, pauzeert de printer. In de ochtend kan een nieuwe rol filament worden geïnstalleerd en kan verder worden gegaan met de print. De klant heeft 24 uur om het filament te vervangen, hierna wordt de printer afgesloten.

Grote printmodellen zonder onderbreking afprinten

Tevens kunt u grotere modellen, zonder onderbreking, in één stuk printen. Grotere printmodellen vergen meer filament. Het komt dan ook vaker voor dat het filament eerder opraakt dan het product af is. Hierbij is een module voor het bewaken van het 3D filament uitermate geschikt. Het voorkomt verspilling van het filament en oude, niet opgemaakte filamenten kunnen opnieuw worden gebruikt. Dit verhindert half gebruikte filamenten en bespaart vervolgens in de kosten.

Hoeveel kost het?

De module is een toevoeging aan de dddrop Leader serie en wordt momenteel aangeboden voor €295,-. Huidige klanten van dddrop kunnen de Filament Management module o.a. bijbestellen in de webshop. De module wordt op de al reeds aangeschafte printer geïnstalleerd en de printer wordt gelijktijdig gekalibreerd bij dddrop in Doetinchem. Bij aanschaf van een nieuwe printer, wordt de Filament Mangement module als optie aangeboden.