filamenten

Filamenten – 3D printer filament 1.75 mm

Filament is de cartridge voor de 3D printer en maakt het dus mogelijk om 3D modellen te printen. Filament is een thermoplastic draad dat boven een bepaalde temperatuur vloeibaar wordt. Wanneer het filament de juiste temperatuur heeft bereikt en vloeibaar is, kan gestart worden met de 3D print.

De vloeibaarheid van het filament hangt onder meer af van het type filament en de benodigde extruder- en printbed temperatuur. Zo zijn er veel verschillende soorten filamenten op de markt, ieder met zijn eigen extruder- en printbed temperatuur. De meest bekende filamenten zijn PLA en ABS. Gebaseerd op onze dddrop 3D printer, heeft ons ABS filament een extruder temperatuur nodig van 260 °C en een bed temperatuur van 120°C . Voor ons PLA filament geldt een extruder temperatuur van 225°C en een bed temperatuur van 65°C. Naast dat er veel soorten 3D filamenten op de markt zijn, zijn filamenten ook in verschillende kleuren beschikbaar. Door het toevoegen van kleurstoffen is bijna elk gewenste kleur filament te maken.

dddrop filament

Er bestaan veel verschillen in de kwaliteit van filament. Dit heeft vervolgens invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Kwaliteit is erg belangrijk voor dddrop en wij willen dit graag doorvoeren in al onze producten, dus ook in het filament. Daarom verkoopt dddrop haar eigen filament. Op deze manier kunnen wij een optimale printkwaliteit garanderen, voor een scherpe prijs: een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Momenteel heeft dddrop PLA, ABS, PETG, FLEX, HIPS, PVA en WOOD filament in het assortiment. Dit wordt aangeboden in diverse kleuren met een diameter van 1.75 mm filament. Het doel is om in de toekomst meer filamenten in ons assortiment op te nemen.

Bij aankoop van dddrop 3D filament ontvangt u de printsettings voor elk type dddrop filament. Dit bespaart u enorm veel tijd en levert direct het beste printresultaat. Voor meer informatie over de specifieke 3D filamenten verwijzen wij u graag naar onze specifieke productpagina’s.