Seminar: Maquettebouw vs 3D printen

maquettebouw vs 3dprintenBent u benieuwd wat 3D printen voor u als architect kan betekenen? Onze reseller CAD2M organiseert 23 mei een informatiemiddag over het verschil tussen maquettebouw en 3D printen.

In deze informatiemiddag leert u over de voordelen van een 3D printer en hoe u op een eenvoudige, goedkope en snelle manier gedetailleerde maquettes kan maken. De vraag die centraal staat: wat is de toegevoegde waarde van 3D printen ten opzichte van de traditionele manier van maquettebouw?

Na afloop van de presentatie krijgt u te zien hoe eenvoudig het is om een 3D model te ontwerpen en daadwerkelijk een print te starten. Tevens krijgt u een rondleiding door de dddrop fabriek om zo een beter beeld te krijgen wie dddrop is en hoe de 3D printers worden gefabriceerd.

Programma:

14:00 -15:00 uur: Presentatie en vragen
15:00 – 16:00 uur: Rondleiding, live printen en borrel

3DG-Project realiseert maquettes dankzij een 3D printer.

maquettebouw vs 3d printen3DG-Project uit België, is gespecialiseerd in het afgeven van ‘EnergiePrestatie en Binnenklimaat’ certificaten dat verplicht is bij de verkoop van een woning. In het verleden maakten zij de EPB in orde met 2D detailtekeningen van o.a. de isolatie. Sinds drie jaar gebruiken zij 3D geprinte maquettes in plaats van 2D detailtekeningen. Dankzij de aanschaf van een 3D printer kreeg 3DG een gehele nieuwe dienst erbij: het realiseren van schaalmodellen voor de verkoop van nieuwbouwwoningen. Volgens Roland Drieskens, eigenaar 3DG-Project, geven 3D maquettes een veel beter beeld van de woning: “Men kan een veel betere voorstelling maken hoe de woning precies is ingedeeld voordat deze is gebouwd”.